Стаматовић: Ја и Коштуничина влада се нисмо договорили о продаји земљишта странцима

Председник Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић изјавио је данас да није био део владе Србије када се усвајао план о продаји земљишта странцима, и да Споразум о стабилизацији и придруживању није потписала влада Војислава Коштунице.

Стаматовић је у саопштењу навео да нису тачне тврдње посланика Српске напредне странке Марка Парезановића да су се он и Коштуничина влада договорили о продаји земљишта странцима.

“Споразум о стабилизацији и придруживању није потписала влада Војислава Коштунице, јер је премијер Коштуница поднео оставку у фебруару 2008, дакле, оног тренутка када су напредњачки НАТО и европски ‘пријатељи’ почели да признају тзв. независност Косова”, навео је Стаматовић.

Он је казао да је Споразум, са обавезом либерализације продаје странцима земљишта у Србији, стигао као “проевропски дар” коалицији “За европску Србију”, 12 дана пре мајских избора 2008, а потписао га је Божидар Дјелић, у име Бориса Тадића, рекао је Стаматовић, подсетивши да је Коштуница истога дана изјавио да ће нова влада и парламент поништити тај потпис као антиуставан и антидржавни чин.

Стаматовић је подсетио да је потпредсендик Владе Србије Ивица Дачић обећао давање дипломатског имунитета Руско-српском хуманитарном центру у Нишу, а министар Бранислав Недимовић доношење закона о спречавању продаје земљишта странцима, још за време трајања мандата Вучићеве владе.

Извор: Бета