Стаматовић: Кад већ Вучић слуша Немце, зашто се не угледа на њихово уједињење од 3. октобра 1990?

Чајетина, 03.10.2018 – Може Вучић да своје виђење сусрета са Владимиром Владимировичем “преводи” са руског на српски како му воља, али је председник Путин јуче био недвосмислен: Русија поштује Резолуцију 1244 Савета безбедности Уједињених нација и подржава очување државног суверенитета и територијалног интегритета Србије, а не некакво Вучић – Тачијево разграничење Србије са самом собом, а став Москве је и став Здраве Србије (ЗС) – изјавио је председник Иницијативног одбора ЗС Милан Стаматовић, подсетивши да је на данашњи дан 1990. године поново уједињена она држава коју велеиздајник Вучић беспоговорно слуша, а која је, управо те године, пресудно доприносила насилном распарчавању српског националног организма у неколико квазидржава.

Србији већ дуго из стварне главне команде Европске уније (ЕУ), из Берлина, као Дамоклов мач над главом, прете тзв. “моделом две Немачке” који, онако како то Вучић преводи с немачког на српски, значи пристанак на функционисање Србије и Косова као две потпуно независне државе које само формално нису признале једна другу.

– Истина је, међутим, нешто друго: Западна Немачка је, пре 28 година, просто “усисала” Источну Немачку, позивајући се на свој Основни закон који је донела још 1949, само четири године након светске катастрофе коју је изазвала и најмасовнијег геноцида у људској историји који је починила. Зато апелујемо на све оне из садашње власти који још нису предубоко загазили у Вучићев рат са сопственим народом да, позивајући се управо на немачко уједињење, јавно предложе додатно цементирање “косовске преамбуле” у нашем Уставу, додајући, као Немци, да највиши правни акт Србије, осим за територију Србије са Косовом и Метохијхом, важи и “за све Србе који га прихвате” – објаснио је Стаматовић, наглашавајући да ову идеју јавно, годинама уназад, јавно предлаже политиколог Цвијетин Миливојевић.