Стаматовић кандидат за председника без обзира на став СНП-а

Саша Јанковић, Бошко Обрадовић и Војислав Шешељ су за сада потврђени кандидати за председничке изборе. На том списку је још једно, иако мање познато име – Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Милан Стаматовић је један од оснивача Српске народне партије, али за разлику од председника те партије Ненада Поповића, он је са Српском напредном странком у прилично лошим односима. Иако гази већ четврти мандат на месту председника општине Чајетина, Милану Стаматовићу то није доста. Жели и у изборну трку за место шефа државе.

“Ја увек имам свој циљ у животу и када сам се први пут кандидовао овде у Чајетини, мени су рекли ‘због чега се ти кандидујеш?’, а ја сам опет постављао логично питање, а шта је разлог да се не кандидујем? А они ми кажу да поштени људи нису за политику. Ја сам показао у овом периоду од 15 година да поштени, мирни и скромни људи могу да забележе успешне резултате”, објашњава Стаматовић.

Баш зато што је председник мале општине из унутрашњости, Стаматовић тврди да нема довољно медијског простора, док би као председнички кандидат и те како имао шта да каже. Тврди да власт на челу са СНС-ом уништава Србију и поклања државну имовину на Златибору.

У општини Чајетина, којој припада и Златибор, на власти су СНП, ДСС и ПУПС, а као у ретко којој општини напредњаци су опозиција. И то опозиција која тврди да је председник општине криминалац.

“Па наравно, СНС је у више наврата, без икаквих аргумената, говорила да сам ја вођа криминалног клана на Златибору. Али увек су тражили и нудили ми да пређем у СНС. А ја им постављам питање ‘е л то значи да ја нисам криминалац ако пређем у СНС, а ако се самостално борим за интересе свог народа, значи да сам криминалац?”, пита Стаматовић.

У седишту чајетинских напредњака није било живе душе, а председник њиховог одбора изненада је одустао од договореног разговора у Чачку, где и живи.

“Нажалост, никога не могу овластити да говори јер велики број људи није ту, а и не баратају информацијама као ја”, написао је Александар Јеремић из СНС у СМС поруци. За Н1 није имао ни два минута за телефонску изјаву.

“Нажалост, нећемо моћи да направимо прилог. Опростите још једном, виша сила”, одговорио је чајетински напредњак.

И док локално СНП и СНС ратују, на републичком нивоу Ненад Поповић и Александар Вучић су у коалицији. Не буде ли председник општине Чајетина добио подршку свог председника странке, заувек ће је, каже, напустити иако је један од њених оснивача.