Стаматовић: Као председник поново бих градио институције

Председнички кандидат Милан Стаматовић изјавио је да би у случају победе на изборима, све напоре уложио да се у држави поново успоставе институције система, за које је оценио да су сада “разорене”.

Данас су наше институције разорене или подређене једној политичкој партији и једном човеку. Морамо да ослободимо и ојачамо институције. А ако су јаке институције – јака је и држава” – рекао је Стаматовић у предизборном интервјуу агенцији Бета.

Говорећи о томе како види међународни положај Србије, Стаматовић је рекао да Србија никако не треба да уђе у НАТО већ да своје савезнике потражи на истоку.

Наш једини пут и шанса, једина будућност је на истоку. Немамо шта да тражимо на западу јер они су показали колико добро мисле нашој држави (када су признали Косово и бомбардовали Југославију)… Морамо да се чврсто и економски и војно вежемо за Русију. Нисмо способни да се сами заштитимо и покренемо економију и једино уз партнерски однос и војну помоћ коју нам нуди Русија можемо да се извучемо из тешке економске кризе”- рекао је он.

Стаматовић је оценио да припадници Војске Србије не треба да учествују у међународним мировним мисијама јер је безбедност Србије угрожена, због чега они треба да се врате кући и заштите државу од суседа који представљају опасност по њену територију.

Он је као суседе који имају аспирације према Србији означио Албанију и Хрватску.
Ако се сви у окружењу наоружавају и ако нам убацују огроман број миграната непланирано, морамо да се вежемо чвршће за Русију… Наша је дужност и обавеза да упозоримо српску јавност а да суседе опоменемо да се ману сулудих идеја, то јест да им кажемо да немају шта да траже на нашој територији. Свака држава има на то право” – рекао је он.

Он је рекао да њеног програм има четири ставке – нација, вера, култура и традиција.

Ако држава нема та четири стуба, нема ни стабилне државе. Без два, тешко да држава може и да постоји и да испуњава своје функције. То морамо успоставити”- рекао је Стаматовић.

Извор: blic.rs