Стаматовић: Министре полиције, а да питате Жељка Митровића ко је наручио и платио цртање мете на челу стрељаног Оливера Ивановића?

Чајетина, 11.10.2018 – Можда стварно Небојша Стефановић није обавештен, јер је тада био премлад, да је Славко Ђурувија убијен у време министровања Александра Вучића 1999. године, али зато садашњи министар унутрашњих дела и потпредседник Владе Србије савршено добро зна ко је наручио и платио Жељку Митровићу цртање и бесомучно зумирање мете на челу покојном Оливеру Ивановићу у програмима ТВ Пинк, непосредно уочи Оливеровог јавног погубљења, усред бела дана, усред (српске) Северне Митровице – изјавио је председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић, поводом Стефановићевог поновног бестидног бежања од одговора на питање које ЗС поставља већ девет месеци.

– Дакле, министре: Можда сте пречули, али одговорно лице ТВ “Мост” из Звечана је већ јавно одговорило да је налог за емитовање истог ТВ спота стигао из параполитичког крила Вучићеве и Ваше Српске напредне странке, тј. из Ваше и Вучићеве “Српске листе”. А то је, пре неки дан, индиректно признала и сама “(Анти)Српска листа”… Само Ви, као највиши командант напредњачке армаде и ваш најважнији војник Жељко Митровић, још одбијате да саопштите оно на шта Вас, потпредседниче владе и докторе наука, обавезују закони ове земље! – рекао је Стаматовић, подсећајући Стефановића да члан 11 Закона о оглашавању обавезује емитера да обелодани прецизне податке о произвођачу огласне поруке и купцу огласног простора, а да се, због кршења ових законских одредби, правном лицу и одговорном лицу тог медија,  изриче и заштитна мера забране обављања делатности у периоду од шест месеци до годину дана.

Имајући у виду вишак адреналина са којим је чак и сам Вучић, ничим изазван, из далеког Казахстана, хвалио и у небеса дизао Митровићев пропагандни “Имагинаријум Србија”, Стаматовић претпоставља да и даље важи “напредњачка омерта”, пошто је, више него очигледно, бивши шеф пропаганде ЈУЛ-а Жељко Митровић остао последњи бастион одбране велеиздајничког режима Александра Вучића.