Стаматовић: Напредњаци желе да скупо продају земљиште Парка природе Златибор

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић оптужио је данас власт Српске напредне странке (СНС) да је покренула оркестрирану кампању против те општине због питања о оправданости доношења одлуке о изради Просторног плана и Уредбе о проглашењу Парка природе “Златибор”.

Он је у саопштењу навео да је разлог те “кампање” то што је та општина са Шапцем и Параћином упутила допис Конгресу локалних и регионалних власти Савета Европе.

“Уместо одговора на питања у вези с проглашењем Парка природе ‘Златибор’, добијамо оркестрирану кампању напредњачког режима који нас сам тужи и сам нам пресуђује да смо државни непријатељи, јер смо заједно са Шапцем и Параћином упутили позив Савету Европе да заустави тортуру над слободним српским самоуправама”, навео је Стаматовић.

Он је додао да актуелна власт проглашењем Парка природе “Златибор” не жели да сачува природу, већ да то земљиште купи по ниским ценама, а потом га скупо прода.

“Опет смо означени као издајници и рушитељи државе само зато што, управо од Вучића и његових уставорушитеља, штитимо Устав ове земље, јавно откривајући криминалну намеру актуелне власти да, проглашењем Парка природе ‘Златибор’, не жели да сачува природу већ да то земљиште купи по ниским ценама, а потом, експресно, то земљиште, богато извориштима вода, шумама, погодно за пољопривреду, скупо продају и напуне своје приватне џепове”, каже се у саопштењу.
(Бета, 18.06.2018)