Стаматовић напредњацима: Баш вас брига за Златибор

Предсједник општине Чајетина и први човек Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић, поводом бруталне хајке коју су јуче на њега отворили општински челници СНС Западне Србије, изјавио је:

„Част и достојанство Чајетине и своје породице бранићу, ако буде потребно, и животом и нећу дозволити да ме хорда, руља, нешто што се самопрозвало „руководством СНС Златиборског округа“, а личи на неки „преки суд“ или „револуционарни комитет“, чији је једини програм заклањање иза постера Александра Вучића, блате и клевећу, и додао:

„Уместо да решавају животне проблеме својих суграђана малинара у Западној Србији који пријете штрајком глађу, овдашњи напредњаци „голим грудима“ од сопственог народа штите београдски режим; умјесто да објасне зашто то, ни 40 дана пре ступања на снагу тзв. либерализације тржишта земљишта и природних ресурса, Влада Србије прстом не мрда да забрани продају земље странцима – ови, годинама глувонијеми, напредњаци одједанпут, на звонце из Београда, прогромише, као чопор и кренуше у лов на мене! – рекао је Стаматовић.

„Прибојски напредњаци никако да „стисну петљу“ и упитају своје шефове у Београду, шта ће бити са ФАП-ом, где нестадоше „инвеститори из Финске“ које је, у посао „уводио“ човјек са главног постера лично; неће да кажу ни колико има незапослених у овом, некада индустријском, граду. У Чајетини је, да подсјетимо, незапосленост испод пет одсто! Никако да чујемо које су то инвестиције овамо, за пола деценије власти, довели напредњаци, па, ево, да и помогнем: јесу, запослили су у Фабрици воде у Кремнима седморо људи – велико постигнуће! О бризи за развој округа збори човјек који је дозволио да пропадне донација од 15 милиона евра, чиме је нанио штету граду, цијелом округу и народу! Где су досадашње инвестиције у цијелом региону, осим у Чајетини? Неће да признају да, управо због огромних улагања на Златибор, у општину Чајетина долазе да раде хиљаде људи из Ужица, Прибоја, Пријепоља, и тиме пуне буџете баш тих општина и градова јер се порез на зараде убира по основу мјеста становања што, врлим напредњацима, очигледно не смета! Зашто они нису запослили те своје суграђане? А колико су успјешни ти са мозговима које им навијају из страначке централе, види се по иницијативама граничних села Ариља и Ужица да се припоје општини Чајетина! – обjаснио је Стаматовић, наводећи даље:

„Баш брига Вучићеве полтроне из Западне Србије што ће аутопут према Црној Гори да заобиђе Златиборски округ и од свих нас направи „слијепо цријево“, баш их брига што режим у Београду отима и нуди НАТО-у наш аеродром „Поникве“ који је кључ развоја нашег краја, али они, напредњачки „стручњаци“, то не капирају док не питају некога из Београда. Ми смо покушали да покренемо ту причу, али душебрижници из Ужица и Бајине Баште неће да улажу у „Поникве“. А колико вриједите, мјери се количином неипуњених обећања од страних оних којима се молите.  Неће напредњачки „Тихомир Прелетачевић“ на челу Ужица чак ни куртоазно да се захвали нама Чајетинцима што Ужичани уопште имају одакле да пију воду, јер су напредњаци од Ужица богатог водом успјели да направе Сахару“ – поручио је Милан Стаматовић.

Извор: ИН4С