Стаматовић: Нисам украјински шпијун и вођа Миловог клана на Златибору

У последња два дана на удару сам пропагандног штаба Александра Вучића који ме је означио као украјинског шпијуна и вођу мафијашког Ђукановићевог клана на Златибору, можда баш зато што сам једини у овој кампањи јасно и гласно говорио да председник Путин не сме да прими Вучића пре 2. априла јер је много пута обмануо Русе и да иза сценарија тзв. покушаја државног удара у Црној Гори, као Милов саучесник, стоји Александар Вучић лично“, изјавио је председнички кандидат Милан Стаматовић на ванредној конференцији за новинаре на Златибору.

Он је то рекао и доказујући факсимилом дописа из Амбасаде Украјине да је, управо зато што је једини у Србији званично примио делегацију Владе (руског) Крима, “зарадио” протест из овог дипломатског представништва.

Због свих ових напада на мене и још неке председничке кандидате, поготово Јанковића, Јеремића и Обрадовића, позивам све опозиционе кандидате који се тако осећају и делају да заједно упутимо заједнички протест међународној и домаћој јавности и институцијама“, апеловао је Стаматовић и нагласио да су сви напади и клевете били на личној основи: један је оклеветан да му је жена вођа нарко клана, један други да је убио свог друга пре 25. година, трећи да је шпијун ЦИА.

Осим што смо нас четворица таргетовани и оклеветани на личној основи, изборни процес у овој предизборној кампањи је најнерегуларнији од 1990, јер је медијски однос заступљености кандидата 92 одсто за Вучића, а само 8 одсто за осталу десеторицу“, истиче Стаматовић и додаје да поједини кандидати, попут Чанка и Прелетачевића, раде за Вучићеве интересе и да имају задатак да изборе представе као циркус у коме је само Вучић озбиљан кандидат и да усмере све гласове ка њему као једином гаранту опстанка Србије.

Стаматовић је потврдио да ће ускоро формирати политичку странку засновану на тимском, а не лидерском раду која ће бити јединствена у Србији, по томе, што ће се, од Златибора ширити прво по унутрашњости Србије, а онда полако улазити и у Београду.

Иако још делујемо као удружење грађана, ми смо већ на власти или учествујемо у власти у пет локалних самоуправа“, изјавио је Стаматовић.

 

Извор: beta.rs