Stamatović: Posle Sevojna, saradnja opozicije i u Lučanima

Zajednički model saradnje opozicionih stranaka u Sevojnu primeniće se i na izborima u Lučanima, a potom i na parlamentarnim izborima u Srbiji. To je u intervju za OzonPress i Čačanske novine izjavio Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i lider Zdrave Srbije. Stamatović je rekao da očekuje dobar rezultat na izborima u Sevojnu jer je Srpska napredna stranka imala dovoljno vremena da unapredi život u ovoj opštini, ali da to nije učinila. On je ocenio da republička vlast nastoji da po svaku cenu spreči izgradnju gondole poručujući da će se nastaviti njena izgradnja sa ili bez dozvole nadležnih organa.

Saradnju opozicije u Sevojnu nije bilo teško postići jer smo se okupili sa dobrom namerom, rekao je Stamatović. Kako je objasnio, stranke uopšte nisu postavljale kvote već su lideri strananaka na lokalu iz svakog dela grada između sebe birali najbolje i najjače kandidate.

-Ovde nismo pričali o ideologijama. Na lokalu je to nešto potpuno drugačije. Svaka stranka na lokalu ima loše ljude, ima dobre ljude. U Sevojnu nismo gledali ko je koje političe partije već smo lokalu prepustili  da se oni dogovore kako da se formira zajednička lista, bez obzira na procente. Žao mi je što neke politčke stranke to nisu prihvatile, rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Stamatović zbog toga očekuje dobar rezultat opozicije u Sevojnu i preuzimanje vlasti, što će značiti novi početak za ovu opštinu koja je jedna od najvećih izvoznika u Srbiji.

– Oni su ekonomsko nezavisni i sigurno neće da trpe pritiske, ne mogu da ih ucene batinaši i politika SNS. Poseta premijerke i silnih ministara koji su došli u Sevojno govori o njihovom strahu i panici od ujedinjavanja opozicije. Nemam ni malo sumnje da ćemo mi pobediti Aleksandra Vučića u Sevojnu. Čuo sam najavu da će i Vučić doći 24. febrauara u Sevojno da ih nešto ubeđuje i da im priča, a to je prilika za nas da im još jednom postavimo pitanje šta su oni do sada uradili za Sevojno. Zašto su izdvojili samo 18 miliona iz budžeta grada za Sevojno? Zašto ranije nisu pomogli Sevojno, zašto ranije nisu obratili pažnju na malinare, pitao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Ovakav model saradnje opozicije biće preslikan na predstojećim izborima u Lučanima i u svim gradovima Zapadne Srbije, a potom i na parlamentarnim izborima, najavio je Stamatović, okrivši da je dogovor o saradnji već postignut.

stamatovic-2

-Mi smo se već dogovorili da zajedno nastupimo u Lučanima jer se ovaj model pokazao odlično. Pravimo planove i strategije i gde god budu izbori u Zapadnoj Srbiji nastupićemo zajedno, pa ćemo širiti dalje na celu Srbiju. Sve ovo je priprema za parlamentarne izbiore kad god budu i ovako ćemo se pojaviti a vlast će imati ozbiljne protivnike, ljude koji rade uinetersu Srbije, koji misle dobro Srbiji i koji nemaju nameru da odlaze iz Srbije, poručio je  Stamatović.

Stamatović je podsetio da se na Zlatiboru realizuje veliki broj investicija i da se trude da njima bude obuhvaćen veliki broj opština iz cele Zapadne Srbije. Osim izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda, najavio je  nastavak formiranja industrijskog agrokombinata u saradnji sa investitorima iz Izraela, izgradnju nove autobuske stanice, akva parkova…Kada je u pitanju izgradnja gondole, Stamatović je rekao da još uvek nisu obezbeđene  sve dozvole, poručujući da će se izgradnja nastaviti sa ili bez nje.

-Ako do početka građevinske sezone ne dobijemo dozvolu za kompletnu investiciju mi ćemo raditi uz narodnu dozvolu. Oni sve poslove rade bez dozvoila a posle legalizuju. Mi ovde radimo državnu investiciju,objekat će ostati državi i narodu. Neće je odneti ni Milan Stamatović, dok će većinu njihovih projekata odneti poznati ili nepoznati investitori. Mi smo im poslali da smo sve uradili po zakonu. Pogledajte, Vučić javno poručuje da se neće rušiti nelegalan objekat Muameru Zukorliću, kaže može da napravi ozbljan problem. Nećemo ga dirati ali ćemo Stamatovića da diramo i da sankcionišemo i pravimo probleme. E pa Stamatović mu poručuje da će mu dovesti ne 5.000 već  50.000 ljudi ne budu li se urazumili, rekao je predsednik opštine Čajetina.

Osvrćući se na ubistvo Olivera Ivanovića, Stamatović je rekao da se počinioci lako mogu pronaći ako postoji volja i želja. Ako počinioci ne budu pronađeni jasno je da iza toga stoje neke državne institucije koje znaju kako se takvi zločini odrađuju i kako mogu da se sakriju, smatra Stamatović.

– Ne verujem da aktuelna vlast i sam predsednik i premijerka imaju želju da se dođe do istine. U više navrata sam govorio o tome da se utvrdi ko je naručio onaj skandalozni  spot  gde su Oliveru stavljali metu tokom predizborne kampanje i kada je vlast terala Srbe da izadju na izbore nepriznate države. Oni su posejali seme zla zato što su terali Srbe da izadju na tu jednu listu, kao Srpska lista, a ona to nije bila. To je bila lista SNS. Oliver Ivanović je drugačije mislio i to ga je koštalo glave. Od ubistva Olivera Ivanovića Srbi se masovno iseljavaju sa Kosova i prodaju svoja imanja, upozorio je Stamatović.

On je ocenio da nije isključeno da će neko nastradati i u centralnoj Srbiji jer vlast nastavlja da se jezikom punim mržnje razračunava sa svima koji ne misle kao oni.

– Ja sam za njih bio diler droge, reketaš, šerif i vođa kriminalnog crnogorskog klana, ukrajinski špijun…. Nema kojim imenima me nisu nazivali. Zar to nije crtanje mete na čelu? Mi smo potpuno nezaštićeni, ali poručujem da će oni nositi to breme i odgovornost za nas. Oni su na vlasti i dužni su da štite sve građane Srbije. Poručujem Aleksandru Vučiću da je on najodgovorniji za takve izjave, rekao je Stamatović

 Ceo tekst možete pročitati na: http://ozonpress.net/politika/stamatovic-posle-sevojna-saradnja-opozicije-u-lucanima/