Стаматовић позвао правосудне органе да процесуирају Александра Вучића
Чајетина – Председник Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић позвао је данас надлежне правосудне институције да одмах покрену

одговарајуће законске радње против председника Републике Србије поводом његове, јуче најављене, предаје Косова и Метохије (КиМ), као и због отвореног ширења панике и дефетизма, те његове отворене претње огромној већини грађана Србије који сматрају да је чак и “замрзнути конфликт” бољи од “правообавезујућег” одустајања од КиМ, а које је Александар Вучић лажно оптужио да су за рат и назвао их “кретенима” и “рушитељима сопствене земље и њене будућности”.

Стаматовић подсећа да председник Републике, у принципу, не може бити позван на кривичну или другу одговорност за изражено мишљење у вршењу своје функције, али председника, по Уставу и Закону о председнику Републике, не штити чак ни имунитет ако је затечен у извршењу кривичног дела за које је прописана казна затвора у трајању дужем од пет година и да, у том случају, може бити притворен и без одобрења Народне скупштине.

-Овде је реч управо о томе. Бивши ратни хушкач који је, деведесетих, претио одмаздом “сто за једнога”, јуче је, дан уочи 105. годишњице победоносне Брегалничке битке после које су ослобођени Стара и Јужна Србија, у својству председника Републике, противно Уставу, обелоданио да КиМ, није део Србије чак ни као аутономија, из чега закључујемо да је он са неким већ договорио и уговорио одрицање од 17 одсто наше територије. Иако је 1999, био министар пропаганде у еспеесовско-радикалско-јуловској влади, Вучић је изрекао још једну сулуду ноторну лаж, да су грађани Србије 1999. “учествовали у оружаном сукобу, па због пораза у њему морамо да плаћамо цену”, иако је била реч о класичној НАТО агресији на једну земљу која је покушавала да одбрани свој суверенитет”, објаснио је Милан Стаматовић, наглашавајући да је поносан што га један такав велеиздајник какав је Вучић, због учешћа у формирању Савеза за Србију, голооточким речником, назива “бандом” и “сецикесом”.

http://www.glaszapadnesrbije.rs/205753/stamatovic-pozvao-pravosudne-organe-da-procesuiraju-aleksandra-vucic/