Изабрано руководство Здраве Србије

Златибор, 19. јануар 2020 – Данас, на Богојављење, крстимо нашу Здраву Србију а ноћас, у поноћ, смо пожелели усправну и здраву Србију њених задовољних грађана, која ће бити свесна тога шта је и докле је. Србија у којој ће Косово остати срце, а Западна и Источна Србија, са Војводином, Поморављем, Шумадијом и јуначким југом, мозак те Србије – рекао је Милан Стаматовић, председник Здраве Србије у свечаном делу Изборне скупштине ове странке.

Здрава Србија ће бити јединствена, аутентично регионална странка по месту настајања, наставио је Стаматовић, али и оригинално национална по томе што нам је циљ да помогнемо оздрављењу целе Србије, акцијом из унутрашњости, а не из Београда, а затим да, системом концентричних кругова, управо одавде, из Западне Србије, подстакнемо промене на боље по читавој Србији.

Здрава Србија ће се раширити као лековита епидемија у свих 200 и нешто градова и општина Србије! Имамо програм, имамо знање, знамо како ћемо унети промене у свим сегментима нашег друштва. Поспешићемо домаћу производњу, пољопривреду, туризам, оживећемо села, подстицаћемо повећање наталитета, запослићемо младе,  искористићемо све привредне потенцијале, чувајући наше највеће благо – природне ресурсе, закључио је Стаматовић.

Himna Srbije

Присутнима се обратио и Верољуб Стевановић, дугогодишњи градоначелник Крагујевца, који је нагласио да се комплетна Коалиција за Шумадију прикључила Здравој Србији, без икаквих политичких условљавања, зато што желе да буду у тиму успешних. Оних који су се доказали у својим локалним срединама и који знају како то да пренесу и на остале делова Србије.

Златиборац Љубивоје Ршумовић, који је био један од иницијатора идеје Здраве Србије, поздрављајући учеснике овог својеврсног народног сабора, нагласио је да се сви заједно морамо борити да надвладамо белу кугу која је завладала Србијом.

 

 

Речи подршке архимандрита Методија, игумана манастира Хиландар, учесницима овог сабора и Милану Стаматовићу лично, прочитао је Милош Стојковић, повереник ове највеће српске светиње, у којима је наглашено да сво монаштво Хиландара захваљује свим Чајетинцима и Златиборцима на свему што чине на очувању наше православне вере и на свој братској љубави и помоћи коју годинама уназад пружају Хиландару.

Међу присутнима су били и Александар Шапић, председник Српског патриотског савеза, Драган Јовановић, председник Боље Србије и општине Топола, професори Миладин Шеварлић и Љубодраг Савић, представници Удружења Срба „Розафа“ из Скадра у Албанији, представници Срба из Херцег Новог, као и велики број симпатизера Здраве Србије са Косова и Метохије.

У поподневном, радном делу Изборне скупштине Здраве Србије, делегати из педесетак општина Србије, у којима ова странка има локалне одборе, тајним гласањем изабрали су Милана Стаматовића за председника а Верољуба Стевановића, Милана Парошког и Бојану Божанић за потпредседнике Здраве Србије, као и чланове Главног одбора странке.