Стаматовић: Руска војна мисија у Србији – спас од Вучићеве безусловне капитулације

Чајетина – Председник Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић у свом саопштењу достављеном медијима изразио је да захтева од Владе Србије да коначно престане да крши Резолуцију Народне скупштине о војној неутралности.

,,Ако већ Србија није способна да “откаже гостопримство” окупаторима који су се силом уселили на Косово и Метохију и тамо формирали своју НАТО базу, најхитније, пре него што тзв. бриселски дијалог буде завршен безусловном капитулацијом Србије пред терористима Тачијем и Харадинајем, позове у помоћ руску војну мисију, а као знак добре воље према Москви, за почетак, одмах додели дипломатски статус Српско-руском хуманитарном центру у Нишу“, изјавио је Стаматовић, истичући да, у овом циљу, није за одбацивање ни идеја да се, ради заштите територијалног интегритета Србије, јужна српска покрајина, на одређено време, уступи Руској Федерацији.

-,,Ово није само став Здраве Србије и дела опозиције, него и већине гласача владајуће коалиције, а да ни руска страна није имуна на овакве иницијативе показује и недавни став високог функционера Јединствене Русије и Државне думе Русије Сергеја Железњака, који је, иначе, хорски прећутала Вучићева медијска артиљерија, да би евентуално прихватање захтева Европске уније (ЕУ) да се потпише сепаратни споразум између Београда и Приштине довео не само до територијалног распада Србије на НАТО протекторате, већ и до губитка правних могућности да се руководи Резолуцијом 1244, као основним међународним законом који гарантује суверенитет и територијални интегритет наше земље“, рекао је Стаматовић.

Он упозорава на саморекламерског “русољуба” Ивицу Дачића да престане да манипулише братским емоцијама грађана Србије и Русије и испуни своје обећање од 5. маја 2017. године да ће, “најкасније до 12. маја прошле године”, у Влади Србије покренути иницијативу за давање дипломатског статуса службеницима Центра у Нишу.

,,Ствар је ту више него јасна: или Дачић опасно лаже братску Руску Федерацију или Александар Вучић и Ана Брнабић забијају нож у леђа Владимиру Владимировичу Путину. Дакле, неко од њих троје или, најбоље, све троје – мора да сноси политичке консеквенце за издају интереса Републике Србије и њених грађана“, наводи Стаматовић у свом саопштењу.

Текст преузет са: http://www.glaszapadnesrbije.rs/vest900984.html