Стаматовић: Сменити Зорану Михајловић због “прстију у меду” и наношења штете држави Србији!

Чајетина, 25.10.2018 – Због бруталних притисака на Тужилаштво за организовани криминал и српске правосудне органе, због бескрупулозних неистина изречених на рачун руководства општине Чајетина и позивом правосуђу да ме смести у затвор, због лажи да је опрема за златиборску гондолу набављена од француске компаније “Помагалски” која је, наводно, банкротирала, чиме је нанела озбиљну штету не само тој фирми, него и држави Србији, о чему је обавештена и Амбасада Републике Француске у Београду, а нарочито због покушаја да, у корист Н.Н. лица отуђи 2.213 хектара најскупље земље на Златибору, захтевамо најхитнију смену потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфрастуктуре Зоране Михајловић – затражио је председник Општине Чајетина Милан Стаматовић, најављујући и кривичне пријаве против потпредседнице Владе.

– Компанија “Помагалски” је већ доставила одговарајућа финансијска и правна документа, са доказима о солвентности, финансијском извештају за претходну годину, са доказима из Трговинског суда у Греноблу и француске Привредне коморе, изводе са својих банкарских рачуна. Сву ону тушму баљезгарија што су о руководству Чајетине, протеклих дана, изговорили Зорана Михајловић, као и посланици владајуће коалиције Александар Мартиновић, Крсто Јањушевић, Владимир Орлић, Марјан Ристичевић, такође ћемо, као још један доказ терора који режим спроводи против локалних средина у којима напредњаци нису на власти, приложити за расправу у Конгресу локалних власти Савета Европе, заказану за 6. новембар – најавио је Милан Стаматовић, критикујући сервилност и подаништво већине медија у Србији који, без провере, преносе најогавније увреде које распомамљени Вучићеви гласноговорници изговарају о њему лично.

Стаматовић је, још једном, упитао Зорану Михајловић и напредњачког повереника за Златиборски округ Крста Јањушевића, зашто их је толико ухватила паника од чињенице да ће се ускоро финиширати судски епилог операције “отимања 2.213 хектара државног земљишта”? Да ли је то њихов страх само зато што су ухваћени са “прстима у меду” или ће испливати на видело и нешто друго да је све рађено за нечији “виши интерес” – да није реч о неком новом “бизнису с мигрантима” – пита Стаматовић.