Стаматовић: Свесрпска моба за гондолу на Златибору

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић позвао је данас одборнике и све заинтересоване грађане да 1. маја подрже и учествују у добровољној радној акцији за изградњу гондоле на Златибору.

У саопштењу те општине наводи се да је Стаматовић на седници локалног парламента рекао да ће “Свесрпска моба” значити одбрану државне имовине и реализацију највеће инвестиције општине Чајетина, која се финансира из сопствених средстава.

“Чекајући институције да реше питање преноса земљишта на државу и издавање грађевинске дозволе, ово је сада једини начин да реализујемо нашу инвестицију”, рекао је Стаматовић.

На седници Скупштине општине Чајетина усвојена је и Стратегија руралног развоја општине од 2017. до 2021. године, програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за ову годину, као и програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине.

Донета су три решења о отуђењу земљишта на основу раније расписаног јавног огласа, као и већи број решења о отуђењу земљишта по основу исправке граница грађевинских парцела. Извршене су измене у Управном и Наџорном одбору Туристичке организације Златибор, као и у Јавном предузећу “Голд гондола” Златибор.

Скупштина се сагласила са одлуком о неангажовању ревизора ради израде Извештаја за завршни рачун буџета општине Чајетина за 2016. годину, наводи се у саопштењу.
(Фото: Бета)