Edit

О нама

Заједно ми људи постижемо више него што је било која појединачна особа икада могла сама.

Контактирајте нас

 Stamatović: Vučić da podnese ostavku zbog najave učešća na samitu u Sofiji

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora “odmah” da podnese ostavku posle najave da će učestvovati na samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji kome bi trebalo da prisustvuju i predstavnici vlasti u Prištini.

Stamatović je u saopštenju naveo da je Vučić napravio “još jedan skandal, otvoreno ismevajući ono što mu Ustav Srbije nalaže i na šta ga obavezuje, time što je najavio da će sa evropskim i svetskim zvaničnicima ovih dana razgovarati o formatu učešća na samitu EU Zapadni Balkan u Sofiji”.

“Opet bi Vučić da soli pamet svim gradjanima Srbije, kao da su maloumni, dok iza kulisa ubedjuje neodlučne Slovake i Grke da odu u Sofiju i sede tamo sa predstavnicima terorističkih prištinskih vlasti, a ne bi nas začudilo ni da on lično pokuša da ubedi i Španiju, Rumuniju i Kipar da promene svoju odluku o bojkotu samita u Bugarskoj”, piše u saopštenju.

Stamatović je dodao da ne priliči predsedniku Srbije da se u Mostaru, “na dan osnivanja genocidne Nezavisne Države Hrvatske, slika ispred slogana ‘Jesmo li (za dom) spremni?’, pod kojim su zatrte desetine i desetine hiljada srpskih i jevrejskih porodica”.

Kompletan tekst možete preuzeti sa: https://beta.rs/vesti/politika-vesti-srbija/87542-stamatovic-vucic-da-podnese-ostavku-zbog-najave-ucesca-na-samitu-u-sofiji