Стаматовић: Вучић организује контрамитинг – хоће ли на Златибору ударити Србин на Србина?

“Сусрет у Влади Србије смо завршили пре него што смо га и отпочели, јер сам захтевао да, ако смо већ ми Златиборци показали да смо за дијалог и отказали, још пре месец дана, за 2. јул заказану протестну “шетњу до Београда”, не може онда фамозни Вучићев владар из сенке Дарко Глишић да, након тога, изнебуха, за данас организује некакве контрамитинге и покушај агресије на слободну територију Златибора, потписујући монструозне оптужнице и потернице против чајетинског руководства”, изјавио је, после једноминутног “састанка” са министром Бранко Ружићем, председник Општине Чајетина Милан Стаматовић.

Стаматовић је подсетио да су, као знак добре воље, на молбу премијерке Брнабић, у четвртак, представници локалних самоуправа Параћина, Шапца и Чајетине одложили расправу у Савету Европе о притисцима на ове заједнице.

– Хвала министру на коректности и спремности на разговор, али и Пауновић и Зеленовић и ја смо напустили састанак, пошто Ружић не може да утиче на распојасане напредњаке и зато сматрам да је, од овог тренутка, сва одговорност за оно што се дешава или се, не дај Боже, може отргнути контроли – на Српској напредној странци! – рекао је Стаматовић и додао:

– Ова провокација, ова најава контрамитинга личи на онај несрећни 24. децембар 1996, када су Милошевић, Мира Марковић, Вулин, Жељко Митровић и остала камарила били приправни да ударе на сопствени народ који је протествовао због изборне крађе. Све ово показује да Вучићев режим не поштује ни Устав ни закон ни демократске институције и да, ако не може милом, онда силом жели да угаси и последња три светла у тунелу званом Србија – рекао је Стаматовић.

Он је објаснио да напредњацима нису свете ни кости српских страдалника из ослободилачких ратова, пошто бестијално подмећу чајетинској локалној управи да је, наводно, “дала под хипотеку и споменик партизанима”, док истовремено тај исти СНС користи познато Студентско одмаралиште на Златибору као “генералштаб својих одреда за пуч у Чајетини”.

Стаматовић је подсетио да је имао намеру да, у име Општине Чајетина, између осталог, захтева да се ван снаге стави антиуставно и противзаконито донета Уредба о проглашењу Парка природе ”Златибор”; да престане да се опструише изградња златиборске “Голд гондоле” и да се тако “откочи” будући развој Златибора и целе Западне Србије; да одговорни људи у Влади и министарствима поштују процедуре јер Устав и закони морају да важе и за њих, и да не доносе политичке одлуке, на штету општине Чајетина и њених грађана.

https://vesti-online.com/Vesti/Srbija/703006/Stamatovic-Vucic-organizuje-kontramiting-hoce-li-na-Zlatiboru-udariti-Srbin-na-Srbina