СЗС (Ђилас): Приштина да повуче царине

Београд, 22.11.2018 – Председавајући Савезу за Србију (СЗС) Драган Ђилас придружио се данас захтевима из међународне заједнице и осталих из Србије да се повуку одлуке органа из Приштине којима су уведене тарифе на српску робу у износу од 100 одсто.

Ђилас је новинарима рекао да то утиче на квалитет живота људи који живе на Косову и Метохији и уместо да доприноси стабилности региона, поново грађане увлачи у сукобе.

Не желим у овом тренутку да причам политички о томе, нити да сад ми причамо шта мислимо ко је погрешио, то је став свих нас у Савезу, рекао је Ђилас.

Сада имамо ситуацију да ће људи који живе на северу Косова, у косовском поморављу, и који сваки дан добијају прехрамбене производе из Србије, сада до њих једва долазити, по ценама које су немогуће, додао је он.

Мислим да није време за политику и даље свађе, него, дајте, ако једном можемо да имамо исти став, да се ујединимо и кажемо – ајде бре људи, укините те бесмислице, омогућите људима да живе да колико-толико нормално, поручио је Ђилас.

Извор: Данас