СзС: Макета вешала не одражава идеје протеста, хистерична реакција власти показује панику

Београд, 4.2.2019 – Савез за Србију оградио се данас од учесника суботње шетње који је носио макету вешала и оценио да су такви перформанси погрешни и да не одражавају идеје због којих се одвијају протести у више од 50 градова и општина Србије.

“Реакција Александра Вучића и његове екипе на појединачан акт, показао је сво лудило и страх режима од народа који је подигао главу. Режима, који није реаговао на прављење и емитовање спота о Оливеру Ивановићу којим је de facto позивано на његово убиство, што се недуго потом и десило. За то дело јасног подстрекивања на насиље нико није ни прекршајно кажњен, а власт и Вучићеви медији су ћутали”, наводи се у саопштењу СзС.

Tа организација је оценила да је макета вешала од пластичних водоводних цеви изазвала хистеричну реакцију власти.

“Текстови у таблоидима, сати и сати на телевизијама, поређење са вешањем Београђана од стране фашиста, потерница за човеком који је носио макету вешала, уклопили су се у фашистичку кампању коју је режим започео против демонстраната. Сви потези од изјаве министра просвете, преко формирања специјалног тима за разбијање демонстрација под командом Дијане Хркаловић, па све до снимања увредљивог спота против демонстраната и лидера опозиције показују степен панике у којем се диктатор и његово окружење налазе”, додаје се.

Савез за Србију је навео да ће наставити да ради на споразуму са народом којим ће показати јединство свих “који се злу којем смо изложени годинама храбро одупиру и побеђују га”.

Извор: Бета