СзС: Вучић главни кривац за пребијање у Крушевцу

Београд, 24.11.2018 – Напад на мене није могао бити неорганизован, и то је био покушај убиства, рекао је лидер Левице Србије Борко Стефановић. Представник Савеза за Србију Драган Ђилас рекао је да је председник Србије Александар Вучић “главни кривац” за синоћњи догађај из Крушевца, када су претучени Стефановић и двојица активиста левице Србије.

“Напад није био неорганизован, нема више верзија догађаја, већ само једне, није било туче, нисам се сам ударио, не познајем те људе”, рекао је Стефановић он у обраћању новинарима.

Стефановић је рекао да су нападачи пратили њихово кретање у Крушевцу на дан одржавања трибине. “Пратили су наше кретање, кроз Крушевац, сликали нас, знали где се када налазимо и са намером да изврше убиство, јер сам добио ударац металним предметом у потиљак”, казао је.

Додао је да није добро да се говори да постоје различите веризије догађаја јер их нема, нити да су у питању лаке телесне повреде“, казао је Стефановић.

Стефановић оценио је да је режим Александра Вучића “дубоко поделио Србију”, и додао даопозицију овај напад и “покушај убиства” неће зауставити.

“Да Србија више никад не буде држава крвавих кошуиља и падања крви оних који другачије мисле. Није мене, напала никаква атмосфера, већ организовани криминалци блиски власти и људима који господаре у Крушевцу. Режим Александра Вучића је људе поделио на оне који су са њима и непријатеље, а људе који су јуце скочили да нас убију су били организовани и припремљени и добро знали сваку наш корак. Ништа спонтано ту није било“, додаје.

Ђилас је на конференцији за новинаре на којој су говорили и лидери грађанског блока 381, СДС и ДСС, директно упутио поруку председнику Србије.
“Александре Вучићу ти си главни кривац за оно што се десило синоћ у Крушевцу, много већи кривац од батинашакоји су напали Борка (Стефановића) и које су послали људи који воде криминал у Крушевцу, иначе јако блиски криминалцима са севера Косова. Ти си нас називао издајницима, криминалцима, бедницима, хуљама. Данас не смемо слободно да износимо своје ставове, не смемо слободно да шетамо, остало је само да се уведе полицијски час”, казао је Ђилас.

Он је представницима ЕУ поручио да је “разбијена глава Борка Стефановића доказ демократског напретка Србије од 2012. године”.

“Овде преостаје још само да се уведе полицијски час”, казао је.

Јанковић је поручио да ће лидери опозиције стајати заједно у оваквим ситуацијама, и да ће бранити сваког грађанина од “ове антицивилизацијске власти”.

“Људи који су напали Борка Стефановића су део батинашких фаланги”, казао је Тадић.

Лидер СДС-а је казао и да је ово “прави и последњи тренутак” да опозиција, независно од политичке оријентације или односа према ЕУ, заједно стане у одбрану елементарних људских права и слобода.

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић оценио да је напад на Стефановића “напад на демократију, плурализам, на основна људска и политичка права”.

“Борко је нападнут јер се бави јавним послом. Атмосфера у друштву, за коју је најзаслужнија власт, допринела је томе, ако није и први узрок таквог понашања. Када се кабадахијски влада као данас у Србији, нормално је да нападну неког ко има другачије политичке ставове”, рекао је Јовановић.