Талас протеста се шири Србијом

Поред малинара незадовољни су и власници моторних возила због новог поскупљења горива. На друштвеним мрежама су се појавили позиви на блокаду саобраћајница. У позиву се каже да сви возачи треба да зауставе своја возила 8.јуна у 17 часова на један сат и да ће протести трајати све док се цена горива не смањи.

Протестима се придружује и општина Чајетина, а локално руководство је за крај месеца најавило протесте у Београду због дискриминације и противзаконитог формирања парка природе Златибор.

Од почетка године поред горе наведених протеста грађани су протествовали у више градова Србије. Прво су због куповине нелегализованог објекта од стране Општине протествовали становници Пожеге, затим су уследили протести у Нишу поводом најаве да ће аеродром у Нишу прећи у власништво Републике. Краљевчани су протествовали због проблема у медијској сфери а у Смедереву су штрајковали радници у страним фирмама које не поштују Закон о раду и не исплаћују прековремени рад.

Очигледно је да постоји незадовољство у друштву и да је потребно што пре успоставити дијалог између грађана и органа власти како би се нагомилани проблеми грађана решили.