Трибина о медијима 27. фебруара у Ужицу

У Ужицу ће 27. фебруара, у 19 часова, у свечаној сали Градске куће, бити одржана трибина под називом „Медији, манипулација и ми“. То је прва из серије интерактивних трибина обједињених под насловом „Ко доноси одлуке о нама?“

Циљ трибине је да позовемо грађане на отворену дискусију о нашој одговорности за одлуке које се доносе у наше име. Да их мотивишемо да активно учествују у друштвеном животу и креирању политике, као и у преузимању одговорности за живот наше заједнице и перспективу наше земље. Трибине ће отворити дискусију о томе у каквој држави и друштву би требало да живимо и колико је то питање наше одговорности и моћи сваког појединца.

Трибина „Медији, манипулација и ми“ бави се утицајем медија као неизоставног дела свакодневног живота и нашим односом према њима. Заједно тражимо одговоре на питање колико смо медијски образовани и колико препознајемо механизме пропаганде и манипулације. Разговараћемо са суграђанима о томе да ли мислимо или верујемо, и да ли препознајемо где престаје информисање а почиње пропаганда. Постављамо питање ко креира медијски садржај и да ли су данашњи медији слика свих нас. Бавимо се историјом пропаганде и њеним модерним формама.

Водитељ и учесници трибине су Ивана Парлић и мр Драган Крсмановић а организатори су Двери, Народна странка и Здрава Србија.