Успешнима награде, Влади Србије критике – Свечаност поводом Дана општине Чајетина

Свечаном седницом Скупштине опшине и доделом општинских награда, Чајетина је обележила свој дан- 30.јун.

Највише признање „Златиборска повеља“ је уручено је Љубивоју Ршумовићу, нашем познатом писцу, који је рођен у златиборском селу Љубишу.

Добитници признаја „Димитрије Туцовић“ су етнолошкиња Боса Росић, фудбалер Дарко Брашанац, предузеће „Југофриго Кооп“, Удружење грађана „Сигурност“, Женски одбојкашки клубу „Златибор“ и Кошаркашки клуб „Златибор.

Новинар Михаило Меденица је добитник награде „Зоран Тмушић“за хуманост и људскост у тешким временима, док су захвалнице додељене појединцима који су се истакли својим радом и успехом у протеклој години. Похвалнице и златници са ликом Вука Стефановића Караџића уручени су ученицима који су освојили Вукову диплому.

– Од прошлог нашег празника радили смо вредно и остварили значајне резултате. Повећане су инвестиције, већи је општински буџет, већа су улагања јавни сектор, пољоприведу, социјалну заштиту и у свим другим областима, навео је Милоје Рајевић, председник чајетинске скупштине и додао да су „одборници дали велики допринос у стварању повољног амбијента за живот и рад грађана, улагања инвеститора и свих који долазе на Златибор“.

Председник општине Милан Стаматовић, критиковао је републичку власт, рекавши да се „Чајетина налази у Србији, али да се не налази у Српској напредној странци“, додавши да актуелна републичка власт „може да буде проблем за ту локалну самоуправу и њене планове о великим инвестицијама“.

– Ми ћемо и даље радити у општем интересу и штитићемо државну и приватну имовину. Сведоци смо да се не поштујени државна ни приватна имовина и ми из мале општине, каква је Чајетина, указујемо на такве опасности, због чега трпимо санкције у виду заустављања важних инвестиција, поручио је Стаматовић, алудирајући на пројекат изградње панорамске гондоле од Златибора до врха Торника, који та локлана самоуправа не може да започне, јер још увек чека грађевинску дозволу од Министарства грађевинарства.

Свечаности су приствовали представници збратимљених градова – Херцег Новог, Витине, Лакташа, Шамца, Трнова, Станара и Истока, Предраг Глухаковић, министар туризма РС, Мирсад Глухић, министар туризма Тузланског кантона, делегације локалних самоуправа у Златиборском округу, СПЦ, Војске Србије, полиције, државних органа и друге званице, а у уметничком програму су наступили браћа Теофиловићи.