УСТАНИ ЗА КОСОВО: Једино борбом стичемо право на победу!
Изјава Александра Вучића да је „Цар Лазар изгубио Косово” представља бестидан покушај садашњег председника Србије да сопствену кривицу за издају Косова и Метохије свали на једну од најсветлијих личности српске историје, те да обесмисли сваку борбу за слободу, независност и целовитост Србије — упозорава Народна иницијатива УСТАНИ ЗА КОСОВО, чији је циљ прикупљање 100.000 потписа грађана за референдум против издајничког „правно обавезујућег споразума”

— Да Лазар није пошао на Косово, нас би Турци тим пре поробили, а ми Срби бисмо се осрамотили за вечност. Али, борећи се за Крст часни и Слободу златну, сачували смо образ и стекли право на то да једног дана повратимо Косово и Метохију, што се и збило 1912. године — наводи се у саопштењу Иницијативе.

— Једино борбом и спремношћу на жртву ћемо стећи право да: а) победимо; б) ако, неким случајем, и изгубимо у овој бици, онда да повратимо Косово и Метохију кад за то дође време — управо онако како су то учинили наши преци. Насупрот томе, нечињењем, то јест неборбом, саучествујемо у издаји. Ако пустимо да Косово оде, из страха и бежања од одговорности, онда пред Богом и људима губимо право да га икада више вратимо — поручује Народна иницијатива УСТАНИ ЗА КОСОВО!

Текст преузет са сајта: http://www.pravda.rs/2018/5/10/ustani-za-kosovo-jedino-borbom-sticemo-pravo-na-pobedu/