– Ако национално одговорни грађани буду седели скрштених руку, Александар Вучић би могао у потаји, не питајући народ и не расписујући референдум, да потпише издајнички „правно-обавезујући споразум” – упозорава Народна иницијатива „Устани за Косово”.

Они наводе да друга опасност од пасивности и неодлучности родољубиве јавности лежи у томе да режим ипак распише референдум, али са преварним питањем, и то онда када буде сигуран у бојкот довољног броја родољуба који су поверовали у наводну свемоћ и непобедивост властодржаца.

– Управо зато што режим збуњује јавност и подстиче страх од референдума, Народна иницијатива „Устани за Косово” позива грађане да не подлегну том страху јер се из њега рађа идеја о бојкоту, који је у овом тренутку најпогубније решење за патриотске снаге. Бојкот референдума је, заправо, једини начин да режим заиста кривотвори (покраде) референдум, јер у том случају не би било ни народних контролора нити увида у гласачки материјал. Уздржаност и бојкот не могу бити решење у околностима када режим активно спроводи велеиздају, незапамћену у историји Србије. Таквој велеиздаји мора се активно и супротставити, како не би била окончана крајњим, кобним и погубним уступцима у погледу Косова и Метохије. Народна иницијатива „Устани за Косово” представља управо то: позив на активно супротстављање велеиздаји – саопштавају они.Они поручују да Вучић није свемогућ и непобедив.

– Устав и закони Србије предвиђају институт грађанске иницијативе који, уз прикупљених 100.000 потписа грађана, омогућава иницијаторима да сами одреде јасно и поштено референдумско питање, а оно би гласило: „Да ли сте за прихватање „правно-обавезујућег споразума” између Републике Србије и такозваног „Косова” којим се тој самопроглашеној, лажној „држави” омогућава улазак у Уједињене нације?” Зато је неопходно радити на остварењу ове народне иницијативе, јер је то једини начин да се распише референдум са одговарајућим питањем и спроведе са одговарајућом контролом, као и да се, на правно обавезујући начин, спречи потписивање „правно обавазујућег споразума” — став је Народне иницијативе “Устани за Косово”, уз поруку да „противник није ни свемогућ ни непобедив”. Уз подршку родољубивих грађана, велеиздаја може бити спречена — поручују из Народне иницијативе „Устани за Косово”.

 Објављено на порталу www.oslobodjenje.rs, 26.4.2018.