Ужице: ”Шести октобар значи споровођење закона”

Ужице, 5.4.2019 – Грађански протест “Један од пет милиона” одржан је једанаести пут у Ужицу. Окупљенима се најпре обратио Зоран Филиповић, ужички публициста и новинар, који од почетка води протесте. Позвао је Ужичане да се пријаве за одлазак у Београд 13. априла и додао да има неколико проблема што се тиче тог одласка.

“За сада је седам превозника одбило да обезбеди пет аутобуса за одлазак у Београд, али има и алтернативних начина да се дође до Београда, било како, али доћићемо до Београда”, казао је Филиповић.

Затим је Ужичанима говорио Зоран Живковић, лидер Нове странке.

“Налазим се у граду, где су људи тако опасни да Вучић још није смео да дође. Немам потребе да вас убеђујем колико је лоше у Србији. Александар Вучић је добио задатак да уништи Србију и он то ради сваки дан”, речи су Живковића.

Живковић је рекао Ужичанима да је и сам “крив за многе ствари које су се десиле у последњих 20 година”.

“Највећа моја кривица, и покојни Зоран Ђинђић дели део те кривице, је то што нисмо урадили 6. октобар. И ја вам обећавам, све оно што је требало да се уради 6. октобра, биће урађено поново када ви одлучите да у Србији буде власт која није савршена али која ће да ради свој посао, као што смо ми радили од 5. октобра, и мислим до краја 2003. године. Знате, 6. октобар не значи никакво стрељање, протеривања, већ само споровођење закона. Због тога не сме нико из опозиције да се труди да буде већи патриота или већи демагог од Вучића или да боље лаже од њега. Дођите 13. априла у Београд. Останите храбри да Вучић никада не дође код вас у Ужицу”, поручио је Зоран Живковић.

Извор: www.slobodnaevropa.org