Вредности Европске уније воде ка тоталном уништењу, разарају породицу!

Председнички кандидат у разговору за наш портал објашњава шта би другачије радио од садашње власти и зашто људи треба да гласају за њега.

Председнички кандидат и председник општине Чајетина Милан Стаматовић, у интервјуу за Еспресо говори зашто је напустио Српску народну партију која је подржала Александра Вучића а не њега, зашто се кандидовао за председника Србије, који је његов програм, зашто често критикује Европску унију и Брисел, као и улазак Србије у ЕУ.

Стаматовић је у интервјуу открио и зашто је пре неколико дана позвао председника Русије Владимира Путина да не прими у најављену посету премијера Александра Вучића, јер је он наводно заборавио на пријатељство са Русијом…

У видео интервјуу са председничким кандидатом Миланом Стаматовићем погледајте шта би другачије радио од садашње власти и зашто људи треба да гласају за њега, како оцењује кампању осталих кандидата, шта мисли о кандидатури Белог Прелетачевића, али и како напредују радови на гондоли, зашто народ на Златибору гласа за њега и шта очекује од избора..

Вест која је одјекнула јуче је да сте напустили Српску народну партију јер је подржала Српску напредну странку и Александра Вучића. Како је дошло до тога, зашто Вучића а не вас?

– Још на парламентарним изборима Српска народна партија је, односно Председништво те странке је донело одлуку да подржи Александра Вучића и владајућу коалицију. Предмет разговора је био, односно обавезе СНС према СНП су биле да се добије потпредседничко место, три посланика и да се на локалу прави одређена сарадња. Ја ни тада нисам био за ту варијанту, нисам подржао ту коалицију, нисам могао на локалном нивоу да подржим њих, јер је управо однос Српске напредне странке према општини Чајетина чији сам ја председник и према мојим одборницима, бирачима, такав да су покушавали да нанесу штету Чајетини и мени лично. По њиховим информацијама ја сам вођа криминалног клана на Златибору, што је једна тешка оптужба. Било је ту и других проблема које смо доживљавали од стране владајућег режима, који мени нису дозвољавали да уђем у ту предизборну коалицију на парламентарним и локалним изборима. Тада сам као и сви нормални људи који поштују неке принципе сачекао да видим да ли ће Александар Вучић да испоштује Ненада Поповића и Српску народну партију, и дозволити да се та канцеларија отвори. Тај притисак није спласнуо него се повећавао ка локалној самоуправи и општини Чајетина, доживљавали смо политичку дискриминацију по политичкој основи, грађевинске дозволе за најважнији пројекат, за изградњу гондоле. Ништа није испоштовано, и ја нисам видео будућност у тој причи, јер Александар Вучић не испуни ништа што говори, манипулише, а ја нећу да дозволим да било ко са мном манипулише.

Зашто сте се кандидовали за председника Србије и који је ваш програм?

– Мој програм јесте у овлашћењу председника државе да заштитим националне интересе, да неке законе који су доношени у претходном периоду поништимо, и све оно што је рађено на штету државних, националних, природних ресурса, и на штету народа исправим. То сам критиковао и као председник општине Чајетина, то тешко може да допре до ушију великих градова и шире популације ако то говорите из једне мале локалне самоуправе, без медија, без веће јавне подршке, тако да све то што сам доле доживео, видео мени није давало за право и дозвољавало мом моралу и ауторитету и обавези према грађанима да ћутим о томе. Одлучио сам да се кандидујем и да о овим важним темама јавно говорим, јер као кандидат за председника могу да добијем тај простор, јесте да је на кашичицу али може да се каже и критикује све што је лоше урађено.

Често криикујете Европску унију и Брисел. Зашто? И шта мислите о уласку Србије у ЕУ?

– Ми тамо немамо шта да тражимо јер све што се радило под диктатом Брисела, ЕУ и ММФ-а је ишло на штету националних интереса и српског народа. Намећу нам се од њих неке вредности које никада нису заживеле овде у Србији, тако да српски народ то не може да прихвати. То је нешто што може да се промовише као идеја представи у неким другим цивилизацијама, верама и народима, али у православним не. Ако наша браћа Руси то не прихватају и окрећу се традиционалним вредностима, зашто ми прихватамо све оно што се намеће То су вредности које воде ка тоталном уништењу, разарању основне ћелије људског друштва, а то је породица.

Пре неколико дана сте позвали председника Русије Владимира Путина да не прими у најављену посету премијера Александра Вучића, јер је он наводно заборавио на пријатељство са Русијом. Зашто, на шта сте конкретно мислили? Да ли мислите да је Путин примио вашу поруку, имате ли неки контакт са њим?

– Лично немам контакт са Путином, али знам сигурно да је примио поруку, јер је јавно послата, а они прате све и имају сазнања. Они тачно знају ко је ко данас у Србији и ко заступа које ставове. Били смо сведоци да је Александар Вучић подржао свог сабрата Мила Ђукановића, када је оптужио Русију и самог Путина да је одговорна Русија за покушај државног удара у Црној Гори, чиме је читав српски и руски народ ставио у незгодан положај. Ако се премијер није оградио од тога онда не знам шта би био разлог да Путин прими нашег премијера који се на дневном нивоу користи политичким догађајима и маркетингом, како му сугеришу његови саветници, па ће му то донети рејтинг. Сваки дан мери рејтинг и оно што му они сервирају, износи то и говори. Ако смо сведоци по питању санкција где је сам премијер Вучић рекао да неће уводити санкције Русији али неће ни подстицати извоз пољопривредних производа на руско тржиште. Шта је то него замајавање српског народа, али такве поруке које се шаљу не могу да прођу тамо, али разумем позицију Русије и наших Срба на Косову, Републици Српској.

Извор: Еспересо.рс

ФОТО: ФИЛИП ПЛАВЧИЋ