За здраву Србију Косјерић неће правити коалицију са напредњацима

Косјерић – Скупштинска већина у Косјерићу већ је договорена и чиниће је коалиција коју предводи Српска напредна странка (СНС),

Покрет социјалиста (ПС) Александра Вулина и Српска народна партија (СНП) Ненада Поповића са 14 одборничких мандата, сазнаје Глас западне Србије.

Још увек је неизвесно да ли ће нову владајућу већину подржати бивши савезници Нова Србија (НС) и Демократска странка Србије (ДСС) који су са напредњацима чинили власт у претходном сазиву и са њима се још увек воде преговори.

Иначе, опозиција је већ одржала један састанак на којој је било изјашњавање за и против коалиције са напредњацима.

“Наша група грађана, Демократска странка, ДСС и НС смо јасно рекли да нема коалиције са СНС док су СНП и ПС били уздржани и нису се изјашњавали”, рекао је Милан Стаматовић који је са покретом “За задраву Србију” освојио треће место у комшијској општини.

Током дана Општински одбор СНС Косјерић посетиће високи функционери партије где би се донела коначна одлука како и ко ће чинити нову власт.

Скупштина броји 27 одборника, а по свему судећи СНС је већ обезбедио 14, док би у опозицији, уколико ДСС и НС не буду доследни, могло остати 13 одборника.

Извор: Глас западне Србије