Здрава Србија постала парламентарна и у Книћу

Чајетина, Кнић – Здрава Србија (ЗС) формирала је заједничку одборничку групу са Народном странком у Скупштини општине Кнић, све са циљем да се ојача савез опозиционих странака у овој локалној самоуправи и да се пружи подршка одборницима који, без страха, раде на ползу народа и своје општине, супростављајући се ненародној власти, али и подршка свим Книћанима који нису подлегли једноумљу – изјавио је, на данашњој конференцији за новинаре у Книћу, Милан Стаматовић, председник Главног иницијативног одбора ЗС.

– На овај начин Здрава Србије је постала парламентарна странка у четири општине: на власти смо у општини Чајетина, имамо одборнике у општинским скупштинама Косјерића и Севојна, а од данас и одборничку групу у СО Кнић – истакао је Стаматовић.

-Одборници Милић Миловић, Радоје Цветић и ја пружили смо подршку Милану Стаматовићу и Здравој Србији због дугогодишње успешне сарадње и озбиљне опозиционе борбе за добробит Кнића и Груже – рекла је Марија Сретеновић, шеф Одборничке групе ЗС / НС у Книћу, додајући да руководство Здраве Србије из Чајетине, није дочекано како доликује у згради Општине Кнић, али да су ипак представници општине били добри домаћини јер су пре свега људи а потом политичари.

На скупу опозиције у Книћу, обратили су се и повереник Народне партије Ђорђе Милојевић и шеф одборничке групе ЛДП-а, Никола Чампаревић који су подржали иницијативу савеза опозиције на локалном нивоу, поменувши и однос локалне власти, односно чињеницу да режим у Книћу није хтео да одобри салу за састанак опозиције.

Делегација ЗС, са Миланом Стаматовићем на челу, приликом посете Книћу, положила је венац на гроб српског јунака из Великог рата, мајора Василија Луковића који је, занавек, спојио Кнић и Чајетину, на Бијелој глави, у Јабланици, 1914. године, када је херојски положио свој живот у одбрану Србије од агресора.