Чиста ДЕСЕТКА! Милан Стаматовић председник

Редослед 11 кандидата на председничким изборима одређује се вечерас јавним жребом. Жребање се обавља у Републичкој изборној комисији.

Жребање се обавља тако што се из једног провидног бубња извлачи кугла у којој је лист са именом и презименом кандидата и називом предлагача, а непосредно након тога из другог провидног бубња се извачи лист на коме је уписан редни број који ће тај кандидат имати на листи кандидата. Комисија је констатовала да је извлачење регуларно, с тим да је претходно једна од куглица замењена након приговора.

Прва куглица била је са именом Саше Јанковића, кандидат групе грађана “За Србију без страха”, а ће он бити први на гласачком листићу. Други на листи биће кандидат групе грађана “Морамо боље” Вук Јеремић, трећи је кандидат Народног слободарског покрета Мирослав Паровић , четврти Саша Радуловић (ДЈБ), пети је кандидат групе грађана “Бели – Само јако” Лука Максимовић алијас Љубиша Прелетачевић Бели, а на шетом месту на листи је Александар Вучић, кандидат СНС и владајуће већине у парламенту. Под редним бројем седам биће Бошко Обрадовић (Двери), а на осмом Војислав Шешељ (СРС). Под бројем девет биће кандидат ДСС Александар Поповић, под бројем 10 је челник општине Чајетина Милан Стаматовић, листу под бројем 11 затвара Ненад Чанак (ЛСВ).

Комисија је констатовала да је извлачење протекло регуларно.

Извор: блиц.рс