Председник Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић и председник Извршног одбора Арсен Ђурић обишли су села мионичке општине и са домаћинима разоварали о проблемима са којима се пољопривредни произвођачи свакодневно сусрећу.

“Са породицом Павловић из села Попадић и породицом Поповић из села Куманице сам разговарао о неопходности јачања домаће пољопривредне производње и потреби за већим  субвенцијама које би локалним произвођачима омогућиле да буду конкурентнији и на домаћем и на иностраном тржишту. Још једна конкурентска предност Србије је свакако и туризам и мислим да би становници општине Мионица имали шта да кажу и на том пољу јер овај крај има још увек неискоришћених туристичких потенцијала” изјавио је Милан Стаматовић, обећавши мионичким домаћинима да ће Здрава Србија учинити све да искуства у развоју пољопривреде и туризма на територији општине Чајетина пренесе и овдашњем становништву.

Арсен Ђурић је породицама Павловић и Попадић презентовао све оне позитивне тековине које Здрава Србија, преко својих представника у општини Чајетина, већ годинама примењује, држећи се традиције али и усвајања најновијих светских знања у области пољопривреде и туризма. “Нема веће и квалитетније производње без примене најсавременије технологије управљања пољопривредном производњом а задатак државе је да створи такве услове у којима ће онај ко ради моћи добро и да заради. Здрава Србија за сада има председнике у две општине и они се максимално залажу да те општине буду сервис грађана а не обрнуто” рекао је Ђурић.

Први на листи Здраве Србије на изборима у Мионици Мишко Симовић је нагласио да су сви предложени кандидати за одборнике часни и одговорни људи и да ће им један од главних задатака бити да задрже људе на селу, да могу да стварају, да постану своји домаћини, да заснују своје породице. „Здрава Србија ће настојатии да задржи сваког малог произвођача – пољопривредника, занатлију, предузетника. Посебну пажњу ћемо посветити бризи о старима, али и изградњи квалитетније саобраћајне мреже“ закључио је Симовић.

Подели вест

Повезане вести

април 9, 2024

Стаматовић: Ако...

Како можемо да будемо од користи својој држави?...

март 20, 2024

Туризам и...

фебруар 6, 2024

Здрава Србија...

Након што је верификациона комисија Скупштине...

децембар 25, 2023

Здрава Србија...

Чајетина, 25.12.2023 – Здрава Србија (ЗС) најоштрије...

децембар 6, 2023

Маја Гојковић у...

Чланица Председништва Српске напредне странке...