У свом главном упоришту, у општини Чајетина, Здрава Србија је према прелиминарним резултатима освојила 58 одсто гласова, а и у Ужицу, иако је водила веома кратку кампању, Здрава Србија ће уз Српску напредну странку учествовати у власти у граду на Ђетињи. Иако још нису објављени званични резултати избора у великом броју општина и градова, Здрава Србија може да буде више него задовољна оним што је постигла.
„У читавом Златиборском округу смо остварили веома добар резултат, тако да ће наши одборници бити нови чланови локалних парламената у Ариљу и Новој Вароши. Народ Западне Србије је препознао да су чланови ЗС остварени људи са мерљивим резултатима и да чине све што је у њиховој моћи за добробит свог краја“ изјавио је председник Здраве Србије Милан Стаматовић након што су се слегли први утисци о постигнутим изборним резултатима.
После верификације мандата у Скупштини општине Чајетина, одборници ће одлучивати да ли да досадашњем председнику општине Милану Стаматовићу повере и шести узастопни мандат на том месту, сагледавши одакле се кренуло када је он први пут дошао на чело општине Чајетина, а где се она сада налази по свим економским, развојним и осталим параметрима којима се процењује успешност једне власти.
Здрава Србија је са три народна посланика већ заступљена у Скупштини Србије, а сада ће имати одборнике и у локалним парламентима у Београду, Чачку, Ваљеву, Ивањици, Обреновцу и Лазаревцу, у којима је на изборима 2. јуна наступила у коалицији са Српском напредном странком.

Подели вест

Повезане вести

јун 13, 2024

Милан...

Новоизабрани одборници Скупштине општине...

мај 27, 2024

Здрава Србија...

Надам се да ће Здрава Србија и сви људи овде који...

април 9, 2024

Стаматовић: Ако...

Како можемо да будемо од користи својој држави?...

март 20, 2024

Туризам и...