Пре две године, на празник Богојављања, одржали смо Оснивачку скупштину Здраве Србије на Златибору када смо изабрали страначко руководство и када смо потврдили да ће се странка борити за одговорну националну и државотворну политику у циљу очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије – изјавио је Милан Стаматовић, председник Здраве Србије (ЗС), подсетивши да је први иницијативни скуп странке одржан такође на велики хришћански празник, Духовски понедељак или други дан Тројица 2017. године, у златиборском селу Љубиш, у коме је на тадашњим председничким изборима освојио 99 одсто гласова локалних бирача.

Кренули смо са Златибора, из мале општине Чајетине, а данас имамо око 60 одбора у свим подручјима Србије, са више од сто одборника у локалним парламентима и два председника општине, у Чајетини и Тополи. Све су то искусни људи са оствареним резултатима иза себе, управо они који знају како се најефикасније користе потенцијали локалних средина – од људских, преко природних до економских. Зато смо и одлучили да на предстојећим изборима учествујемо на свим нивоима. Изборни услови нису најповољнији, али уверени смо да ће грађани препознати наш досадашњи рад и реалност наших планова за будућност, поручио је председник ЗС.

Стаматовић је подсетио да су у фокусу деловања ЗС брига о свом народу у земљи, региону и дијаспори, сузбијање криминала и корупције, децентрализација власти, одговорна спољна политика, опстанак српског народа на Косову и Метохији, у Босни и Херцеговини и Црној Гори, развој економије заснован на развоју пољопривреде, туризма и предузетништва.

Подели вест

Повезане вести

22 септембра, 2023

Др Јована...

извор: srbin.info

11 септембра, 2023

Др Јована...

4 августа, 2023

Одборник у...

Ваљево, 3.8.2023 – Идеологија Здраве Србије (ЗС) је...

2 јуна, 2023

Проблем...

18 маја, 2023

Уместо...

Чајетина, Београд, 18.5.2023 – Добро је што је власт...