Пре две године, на празник Богојављања, одржали смо Оснивачку скупштину Здраве Србије на Златибору када смо изабрали страначко руководство и када смо потврдили да ће се странка борити за одговорну националну и државотворну политику у циљу очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије – изјавио је Милан Стаматовић, председник Здраве Србије (ЗС), подсетивши да је први иницијативни скуп странке одржан такође на велики хришћански празник, Духовски понедељак или други дан Тројица 2017. године, у златиборском селу Љубиш, у коме је на тадашњим председничким изборима освојио 99 одсто гласова локалних бирача.

Кренули смо са Златибора, из мале општине Чајетине, а данас имамо око 60 одбора у свим подручјима Србије, са више од сто одборника у локалним парламентима и два председника општине, у Чајетини и Тополи. Све су то искусни људи са оствареним резултатима иза себе, управо они који знају како се најефикасније користе потенцијали локалних средина – од људских, преко природних до економских. Зато смо и одлучили да на предстојећим изборима учествујемо на свим нивоима. Изборни услови нису најповољнији, али уверени смо да ће грађани препознати наш досадашњи рад и реалност наших планова за будућност, поручио је председник ЗС.

Стаматовић је подсетио да су у фокусу деловања ЗС брига о свом народу у земљи, региону и дијаспори, сузбијање криминала и корупције, децентрализација власти, одговорна спољна политика, опстанак српског народа на Косову и Метохији, у Босни и Херцеговини и Црној Гори, развој економије заснован на развоју пољопривреде, туризма и предузетништва.

Подели вест

Повезане вести

април 9, 2024

Стаматовић: Ако...

Како можемо да будемо од користи својој држави?...

март 20, 2024

Туризам и...

фебруар 6, 2024

Здрава Србија...

Након што је верификациона комисија Скупштине...

децембар 25, 2023

Здрава Србија...

Чајетина, 25.12.2023 – Здрава Србија (ЗС) најоштрије...