Чланица Председништва Српске напредне странке Маја Гојковић разговарала је са женама Златибора и Чајетине и том приликом поручила да су жене снага без које нема развоја друштва и државе.

”Имала сам дивну прилику да разговарам са женама које раде и живе на Златибору и Чајетини о томе шта можемо да урадимо да додатно унапредимо положај жена и помогнемо даљи развој овог дела наше земље у свим сегментима, па тако и у области културе”, рекла је Гојковић.

Гојковић је напоменула да се у последње три године значајно улаже у обнову установа културе широм Србије и да је 109 домова културе, музеја, галерија и позоришта обновљено и адаптирано како би то постале модерно установе, а грађани добили културне садржаје.

”Важно је да обратимо пажњу на децентрализацију културе и помажемо изградњу и обнову многих домова културе, музеја, галерија широм земље. Издвојило смо 10 милиона динара за реконструкцију дома културе у Сирогојну и то је прва фаза радова, очекујем да се у току следеће године заврши та сцена”, рекла је Гојковић и додала да је Златибору потребан национални филмски фестивал који ће обогатити културни садржај овом туристичком месту.

Председник Здраве Србије Милан Стаматовић је подсетио да је локална самоуправа много раније конкурисала за ова средства суфинансирања обнове дома културе у Сирогојну и да је локална самоуправа такође уложила 10 милиона динара у реализацију овог пројекта, додавши да у наредној години предстоји опремање овог објекта.

„И друге наше установе културе су учествовали на конкурсима код министарства, од библиотеке до културно-спортског центра, и добијали смо неке мање износе за реализацију тих пројеката. Проширујући понуду садржаја културе, наредне године, негде у септембру, очекује нас покретање новог филмског фестивала на Златибору (уз већ постојећи, традиционални Међународни фестивал спортског филма). Исто као што и наш суседни град Ужице има свој добро познати позоришни фестивал, сада ће и општина Чајетина бити препознатљива на мапи културе Србије по том новом филмском фестивалу који ће представљати добру понуду и за општине и градове у окружењу“ закључио је Стаматовић.

Подели вест

Повезане вести

фебруар 6, 2024

Здрава Србија...

Након што је верификациона комисија Скупштине...

децембар 25, 2023

Здрава Србија...

Чајетина, 25.12.2023 – Здрава Србија (ЗС) најоштрије...

октобар 23, 2023

Општински одбор...

октобар 21, 2023

Лидер Градског...

септембар 22, 2023

Др Јована...

извор: srbin.info

септембар 11, 2023

Др Јована...