Стаматовић је за руске медије изјавио: Русија је била уз Србију у најтежим тренуцима наше историје. Када год је српски народ био угрожен, могли смо да рачунамо на подршку Русије. Тако је било у Првом светском рату, у Другом светском рату, током Нато бомбардовања, а тако је и данас када је Русија гарант очувања Косова и Метохије у границама Србије, као и очувања Републике Српске.

Србин то не заборавља!

Данас кад је руски народ угрожен, када се над руским народом у Доњецкој и Луганској Народној Републици спроводи геноцид, морална и историјска обавеза Србије је да буде уз Русију.Будите уверени да је то став већинског српског становништва које безрезервно подржава председника Путина. Верујем да ће српско државно руководство поштовати вољу свог народа и да неће уводити санкције братској Русији.

Народ у Србији са великом пажњом прати догађања везано за одржавање референдума у областима на истоку Украјине о присаједињењу Русији. У тим областима живи руски народ који срцем и душом никада није напустио Русију без обзира што је живео у држави која се звала Украјина и која је своју независност стекла тек после распада Совјетског савеза. То је кроз историју, као и Крим, увек била руска територија, и сада се практично Руси који живе тамо – враћају кући.

Свако коме је стало до мира и стабилности мора да поздрави ову одлуку, јер то је одлука која спашава тај народ од геноцида и даљих разарања. На властима у ДНР, ЛНР, Запорошкој и Херсонској области сада је одговоран задатак да процес одржавања референдума спроведу без инцидената, поштујући међународне стандарде и норме, како би у будућности, када се сукоби окончају, воља народа тих области имала сав неопходан легитимитет и легалитет у међународној заједници, закључио је Стаматовић.

Подели вест

Повезане вести

18 маја, 2023

Уместо...

Чајетина, Београд, 18.5.2023 – Добро је што је власт...

22 фебруара, 2023

Пустити Дејана...

17 фебруара, 2023

Одбор...

9 фебруара, 2023

Патриотска...

20 јануара, 2023

Полиција још...

19 јануара, 2023

Трећа година од...