Смедеревска Паланка, 1.6.2023 – Председник Здраве Србије Милан Стаматовић и председник Извршног одбора ЗС Арсен Ђурић посетили су општину Смедеревска Паланка током које су им мештани Азање, некада највећег села у бившој Југославији, указали на проблем у функционисању локалне средине у којој већ годинама не постоји Савет месне заједнице, већ ту колективну функцију обавља појединац што је противзаконито према Одлуци о месним заједницама коју је још 1.11.2019. године донео Петар Милић, тадашњи председник Скупштине општине Смедеревска Паланка.

„Таква је ситуација у свим месним заједницама на територији општине Смедеревска Паланка, и локални одбор Здраве Србије ће на првој седници Скупштине општине покренути ту тему тражећи разрешење те неодрживе ситуације“ изјавио је Дејан Миливојевић, члан Главног одбора ЗС и председник Општинског одбора странке у Смедеревској Паланци.

На последњим локалним изборима за одборничка места у локалној скупштини Здрава Србија је освојила два одборничка мандата и поред Миливојевића интересе грађана у име Здраве Србије заступа и дипломирани агроном Слободан Милосављевић.

Стаматовић и Ђурић су током посете Азањи посетили и храм светих Врача Козме и Дамјана, исказујући тако подршку свим оним традиционалним вредностима српског народа кроз векове у које свакако спада и српска црква која је увек била уз свој народу и у најтежим тренуцима и искушењима пред којима се налазио. 

 

Подели вест

Повезане вести

јун 13, 2024

Милан...

Новоизабрани одборници Скупштине општине...

јун 4, 2024

Изванредан...

У свом главном упоришту, у општини Чајетина,...

мај 27, 2024

Здрава Србија...

Надам се да ће Здрава Србија и сви људи овде који...

април 9, 2024

Стаматовић: Ако...

Како можемо да будемо од користи својој држави?...