Смедеревска Паланка, 1.6.2023 – Председник Здраве Србије Милан Стаматовић и председник Извршног одбора ЗС Арсен Ђурић посетили су општину Смедеревска Паланка током које су им мештани Азање, некада највећег села у бившој Југославији, указали на проблем у функционисању локалне средине у којој већ годинама не постоји Савет месне заједнице, већ ту колективну функцију обавља појединац што је противзаконито према Одлуци о месним заједницама коју је још 1.11.2019. године донео Петар Милић, тадашњи председник Скупштине општине Смедеревска Паланка.

„Таква је ситуација у свим месним заједницама на територији општине Смедеревска Паланка, и локални одбор Здраве Србије ће на првој седници Скупштине општине покренути ту тему тражећи разрешење те неодрживе ситуације“ изјавио је Дејан Миливојевић, члан Главног одбора ЗС и председник Општинског одбора странке у Смедеревској Паланци.

На последњим локалним изборима за одборничка места у локалној скупштини Здрава Србија је освојила два одборничка мандата и поред Миливојевића интересе грађана у име Здраве Србије заступа и дипломирани агроном Слободан Милосављевић.

Стаматовић и Ђурић су током посете Азањи посетили и храм светих Врача Козме и Дамјана, исказујући тако подршку свим оним традиционалним вредностима српског народа кроз векове у које свакако спада и српска црква која је увек била уз свој народу и у најтежим тренуцима и искушењима пред којима се налазио. 

 

Подели вест

Повезане вести

фебруар 6, 2024

Здрава Србија...

Након што је верификациона комисија Скупштине...

децембар 25, 2023

Здрава Србија...

Чајетина, 25.12.2023 – Здрава Србија (ЗС) најоштрије...

децембар 6, 2023

Маја Гојковић у...

Чланица Председништва Српске напредне странке...

октобар 23, 2023

Општински одбор...

октобар 21, 2023

Лидер Градског...

септембар 22, 2023

Др Јована...

извор: srbin.info