Имајући у виду финансијску ситуацију у Србији – Одбор ПЗС се залаже:

1. Да се свим пензионерима и породицама преминулих чланова чије су пензије умањене проблематичним законом и по основу кога су покренути судски спорови постепено НАДОКНАЂУЈЕ како је то учињено са тзв. старом девизном штедњом, односно по сличном моделу што је релативно лако и брзо могуће учинити и афирмисати позитивно деловање

2. Да се у случају недостатака средстава у ПИО Фонду, потребна средства обезбеђују ванредно и мимо доприноса делом од наплате незаконито стечених прихода и њиховом пленидбом од стране извршитеља

3.Да део надокнаде који припада извршитељима да се уплаћује у ПИО Фонд наменски за обештећење пензионера

4.Поздрављамо све социјалне и солидарне потезе власти, али се залажемо за реформска и системска решења међу којима је било и остало приоритетно обештећење пензионера којима су пензије умањене за 10%

Наша организација би изузетно ценила и вредновала такве активности надлежних и спремна је да разговара и води неопходан дијалог о фер моделу обештећења.

ДБОР ПЕНЗИОНЕРА И СТАРИХ ЛИЦА ЗДРАВЕ СРБИЈЕ, председник Пауновић Михаило дип.маш. инг. у пензији ,с.р.

Подели вест

Повезане вести

јун 13, 2024

Милан...