Ако прође овај Закон о референдуму, нећемо моћи накнадно ништа да променимо и зато је боље да вас на време будимо и упозоравамо шта ће се десити са Србијом. Најављеним променама Устава, о чему ће се грађани изјаснити на референдуму средином јануара наредне године, власт препушта ингеренције “над важном граном власти”, над правосуђем. У случају да референдум прође, а уверен сам да ће грађани бити довољно одговорни да својим не то не дозволе, нећемо моћи да контролишемо шта се дешава у правосуђу и као нација ћемо бити у великој опасности, нагласио је Милан Стаматовић, председник Здраве Србије приликом приступања покрета Живим за Србију и Напредног клуба Декларацији суверениста коју су 30. новембра потписали Здрава Србија и покрет Доста је било.

Наша дужност и обавеза као одговорних политичара, додао је Стаматовић, је да упозоримо народ Србије, да овај закон неће бити у њиховом интересу, већ у интересу неких страних компанија, а грађани Србије ће остати у тешком стању и неће моћи ништа да се промени.

Председник покрета Доста је било (ДЈБ) Саша Радуловић изјавио је да ће Србија “изгубити правосуђе” уколико на референдуму буду усвојене промене Устава у делу о правосуђу. Он је нагласио да не може бити добар ниједан систем у којем појединци бирају “сами себе” јер Скупштина Србије, уколико промене буду усвојене, више неће бирати судије, већ ће то чинити Високи савет судства. „Решење је промена изборног система, да се уведе пропорционални изборни систем и да се посланици у Скупштини Србије бирају по именима а не да се судије бирају међусобно” закључио је Радуловић.

Председница покрета Живим за Србију Јована Стојковић поручила је да „глобалистички центри моћи покушавају да националне државе представе неспособнима да се изборе са изазовима. У Србији влада перфидна окупациона хоботница која нам онемогућава да живимо како желимо. Промена Устава је само крунисање тога”.

Председник Напредног клуба Чедомир Антић изјавио је да је демократија у Србији између 2000. и 2010. године била мањкава, али је нагласио да избори нису били спорни, “као они 2020. године”, који су и омогућили да се уведе референдум без цензуса.

Подели вест

Повезане вести

април 9, 2024

Стаматовић: Ако...

Како можемо да будемо од користи својој држави?...

март 20, 2024

Туризам и...

фебруар 6, 2024

Здрава Србија...

Након што је верификациона комисија Скупштине...

децембар 25, 2023

Здрава Србија...

Чајетина, 25.12.2023 – Здрава Србија (ЗС) најоштрије...