Осим зебње да ли ће се сукоб у Украјини проширити изван граница те земље, већина европских земаље, укључујући и Србију, са правом брине како ће се то одразити на могућност добијања руског гаса. Узрочно последично, то се свакако одражава и на мању или већу самосталност у вођењу наше спољне политике, која непосредно у овом сегменту утиче на квалитет живота грађана Србије и могућност за рад великих привредних система који су се у великом броју одлучили за гас као основни енергент – упозорио је Милан Стаматовић, председник Здраве Србије (ЗС) и члан врха Коалиције суверенисти.

Грађани тренутно не морају да брину, наставио је Стаматовић, али као домаћин у својој локалној средини, који брине и о добробити свих становника Србије, препоручио бих им да мало више пажње посвете штедњи свих врста енергената, укључујући и гас. Сада се показује да је било исправно наше инсистирање да успостављамо најбоље могуће добре односе са Руском Федерацијом, а која је и највећи снабдевач гаса у Европи.

Здрава Србија на предстојеће парламентарне изборе излази под редним бројем 10, као део Коалиције Суверенисти коју још чине странка Доста је било и покрет Живим за Србију.

Подели вест

Повезане вести

фебруар 6, 2024

Здрава Србија...

Након што је верификациона комисија Скупштине...

децембар 25, 2023

Здрава Србија...

Чајетина, 25.12.2023 – Здрава Србија (ЗС) најоштрије...

децембар 6, 2023

Маја Гојковић у...

Чланица Председништва Српске напредне странке...

октобар 23, 2023

Општински одбор...

октобар 21, 2023

Лидер Градског...

септембар 22, 2023

Др Јована...

извор: srbin.info