На делу смо показали да смо странка која подржава традиционалне и духовне вредности српског народа и свих оних који Србију доживљавају као своју матичну државу. Један од основних циљева нашег организовања је борба за одговорну националну и државотворну политику у циљу очувања територијалног идентитета и суверенитета Србије – изјавио је Милан Стаматовић, председник Здраве Србије (ЗС), поводом три године од Оснивачке скупштине странке на Богојављање 2020. године на Златибору.

У претходне три године ЗС је формирала 70 одбора широм Србије и идеје и програм ове регионалне странке већ заступа 60 одборника у скупштинама 18 градова и општина, а у Чајетини је и на последњим локалним изборима потврдила апсолутну доминацију, када је Стаматовић по четврти пут изабран за председника ове општине.

Оно што Здраву Србију разликује од осталих странака јесте да највећи број њених чланова представљају искусни људи са оствареним резултатима иза себе, управо они који знају како се најефикасније користе потенцијали локалних средина – од људских, преко природних до економских. У фокусу деловања ЗС је брига о свом народу у земљи, региону и дијаспори, сузбијање криминала и корупције, децентрализација власти, одговорна спољна политика, опстанак српског народа на Косову и Метохији, у Босни и Херцеговини и Црној Гори, као и развој економије заснован на развоју пољопривреде, туризма и предузетништва.

Као и пре три године, руководство Здраве Србије поручује да је главни страначки циљ да успех Златибора и Чајетине пресликају на сваки град, сваку општину и свако најмање место и село у Србији. „Наша жеља је усправна и здрава Србија задовољних грађана, која ће бити свесна тога шта је и докле је, у којој ће Косово и Метохија остати срце, а западна и источна Србија са Војводином, Поморављем, Шумадијом и јужном Србијом мозак те Србије“, истакао је Стаматовић.

„Србија припада само нама, грађанима Србије и српском народу, и са свима треба да сарађујемо искључиво у складу са својим интересима, без икаквих притисака и уцена. Народ је тај који мора да се пита о важним питањима државе и народа – о чланству у ЕУ, степену сарадње са војним савезима и велесилама, статусу Косова и Метохије и свим другим важним проблемима“,  закључио је Стаматовић.