Чајетина, Београд, 18.5.2023 – Добро је што је власт прихватила све захтеве родитеља деце из ОШ „Владислав Рибникар“, али није добро што буну свих грађана против насиља два политичка пола злоупотребљавају за своје лешинарско политичко билдовање, део западне опозиције прави некакав „митинг против насиља“, а председник државе организује „контрамитинг против насиља“ – изјавила је потпредседница Здраве Србије (ЗС) др Јована Стојковић, наглашавајући да је извор ескалације насиља у чињеници да су многа родитељска права „предата“ институцијама које нису слободне, већ раде по неким „увезеним западним агендама“, уз напомену да власт, по правилу, не преузима најбоље, већ баш оно најгоре са Запада.

-Није нама потребан „увоз“ страних стручњака из Норвешке и Лос Анђелеса, да би они, као што најављује председник Републике, васпитавали нашу децу и „тренирали“ и „уређивали“ наше државне институције. Ваљда смо способни да сами одгајамо нашу децу и омладину. Мене плаши та присилна институционализација васпитања – где су ту родитељи, где је породица, зашто је јавни морал данас непостојећа категорија; да ли људским правима треба да нас уче „они који су истребили Индијанце“? – рекла је потпредседница ЗС, истичући да је већи део захтева са грађанских протеста против насиља оправдан, али да се, после ових трагичних догађаја, све у Србији олако „психијатризује“, а није решење у томе да „од државе направимо болницу, већ здраву атмосферу“!

Др Јована Стојковић подсећа да „психијатрија треба да лечи болесне људе, али нисмо сви болесни“.

-Вратимо се себи, здравим, породичним вредностима, нашим вредносним ресурсима и реперима – живимо наше вредности! Дете тражи ауторитет, модел на који ће да се угледа. То је, најпре, родитељ, а онда то мора да буде учитељица и наставник – рекла је потпредседница ЗС.

Подели вест

Повезане вести

јун 13, 2024

Милан...

Новоизабрани одборници Скупштине општине...

јун 4, 2024

Изванредан...

У свом главном упоришту, у општини Чајетина,...

мај 27, 2024

Здрава Србија...

Надам се да ће Здрава Србија и сви људи овде који...

април 9, 2024

Стаматовић: Ако...

Како можемо да будемо од користи својој држави?...