Најмлађа смо партија на српској политичкој сцени и основани смо пре непуне две године. Кренули смо из унутрашњости Србије и тада смо рекли да ћемо прво да се позиционирамо у оним деловима Србије где нас већ знају, а касније ћемо, по принципу концентричних кругова, да се ширимо на нивоу целе Србије. Пошто је партија регистрована на Златибору а пуно Новосађана и уопште Војвођана долази на нашу планину и логично је да дођемо у Нови Сад и Војводину и да овде ширимо правце свога деловања и промовишемо Здраву Србију – изјавио је председник Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић приликом формирања Покрајинског и Градског одбора странке у Новом Саду.

Залажемо се за децентрализацију и заштиту националних интереса, нагласио је Стаматовић, за све оно што је потребно да се приближимо оном малом, обичном човеку, и кроз програм ћемо заступати његове интересе. Имамо дугогодишње искуство у томе, и за ствари које критикујемо даваћемо конкретна решења.

Излазимо на изборе, како председничке и парламентарне, тако и на локалне, зато што сматрамо да је паметније да свој програм и свој рејтинг измеримо на изборима. Иако ми као Здрава Србија имамо примедбе на тај изборни процес и на слободу медија, сматрамо да је боље да се измеримо у тим демократским условима, чак иако су они понекад злоупотребљени од оних који имају власт и моћ, закључио је Стаматовић.

За повереника Покрајинског одбора Здраве Србије изабран је Саша Вујић, док је за повереника Градског одбора Новог Сада изабран Никола Стојковић. „Покрајински одбор ће следити програмска начела и принципе Здраве Србије, а наравно да Војводина има своје специфичности. Обратићемо пажњу на националне мањине, али и на рурални развој, са програмима за укључивање младих у привредне токове, поготову у производним делатностима у руралним срединама“ изјавио је повереник Покрајинског одбора ЗС Саша Вујић. Он је додао да је Нови Сад следеће године европска престоница културе и „помоћи ћемо колико будемо могли да се презентујемо целом свету. Сматрам да председник Стаматовић, који је направио чудо на Златибору, може да помогне свакоме са својим саветима“

Подели вест

Повезане вести

април 9, 2024

Стаматовић: Ако...

Како можемо да будемо од користи својој држави?...

март 20, 2024

Туризам и...

фебруар 6, 2024

Здрава Србија...

Након што је верификациона комисија Скупштине...

децембар 25, 2023

Здрава Србија...

Чајетина, 25.12.2023 – Здрава Србија (ЗС) најоштрије...