Здрава Србија (ЗС) широм Србије отвара све више и више одбора, странка из дана у дан увећава број чланова, међу људима влада једна добра атмосфера и они траже нормалну алтернативу овој власти“, рекао је Милољуб Албијанић, потпредседник ЗС, на отварању канцеларије странке у Ваљеву.

Председник странке Милан Стаматовић је притом нагласио да Здрава Србија јасно и отворено наглашава да је против уласка у Европску унију, али да није против Европе и европских стандарда и свега онога што је у интересу обичног човека. „Зашто нам причају да треба да уђемо у Европску унију која брише границе, а нама успостављају границе међу браћом. Нама је граница одмах ту према Вишеграду, према Рудом. Ми смо један народ – имања су и овамо и онамо“.

„Као најважније ставке у нашем програму смо навели заштиту националних интереса и националне економије, и ако то не успемо да заштитимо, ми немамо будућност. Једну државу чине народ, територија и институције, и ако народ напушта своју државу, уколико нам отимају делове територије и ако институције не обављају своју функцију, шта ће остати од ове државе. Србију и сваког њеног грађанина из ове ситуације може да извуче убрзани развој пољопривреде и туризма, уз истовремену заштиту рудних богатстава и наших вода“ рекао је Стаматовић.

„У једној малој општини као што је Чајетина“ нагласио је Стаматовић „успели смо да се одбранимо од притисака појединих министара када су поклањали државно земљиште приватним лицима, а да то касније пређе у руке неких страних моћних компанија. На сопственом примеру смо показали да се вреди борити“.

Арсен Ђурић, председник Извршног одбора странке, је говорио о плановима Здраве Србије за предстојеће изборе и о отварању канцеларија широм Србије. „Након Ваљева, планирамо да отворимо канцеларије у Мионици, Осечини, Лајковцу и Љигу, а у наредних две недеље планирано је отварање канцеларија у Лозници, Шапцу и Малом Зворнику. Следеће недеље отварамо канцеларију покрајинског одбора у Новом Саду. У последњих неколико месеци смо отворили више од 50 повереништава и општинских одбора, а тим темпом ћемо наставити и у септембру. Оно што добро функционише у Чајетини, трудићемо се да пренесемо на читаву Србију“.

У име иницијативног одбора Здраве Србије у Ваљеву Милоје Обреновић је рекао да „практично нема ни једне праве опозиције у Скупштини града, тако да ту види простор за деловање Здраве Србије, односно могућност да се нешто ново понуди у Ваљеву“.

Подели вест

Повезане вести

април 9, 2024

Стаматовић: Ако...

Како можемо да будемо од користи својој држави?...

март 20, 2024

Туризам и...

фебруар 6, 2024

Здрава Србија...

Након што је верификациона комисија Скупштине...

децембар 25, 2023

Здрава Србија...

Чајетина, 25.12.2023 – Здрава Србија (ЗС) најоштрије...