Након што је верификациона комисија Скупштине Србије потврдила Извештај о мандатима народних посланика, проф. др Милољуб Албијанић, политичар, математичар и књижевник из Београда, др Радомир Бојовић, хирург у Општој болници Ужице и Ивана Стаматовић, архитекта из Чајетине положили су у име Здраве Србије (ЗС) заклетву са осталим колегама посланицима чиме је конституисан 14. сазив Народне скупштине од увођења вишестраначког система у Србији 1991. године.

Текст заклетве који су народни посланици изговорили у скупштинском здању гласи:

Заклињем се да ћу дужност народног посланика обављати предано, поштено, савесно и верно Уставу, бранити људска и мањинска права и грађанске слободе и по најбољем знању и умећу служити грађанима Србије, истини и правди.

Посланици Здраве Србије су након полагања заклетве потврдили да ће се у Скупштини првенствено залагати за очување националних интереса Републике Србије, да ће се борити за опстанак Косова и Метохије у саставу заједничке отаџбине, за равномеран регионални развој свих делова Србије уз максимално коришћење свих компаративних предности које има сваки њен део и за стварање услова за квалитетан живот младих нараштаја како би се они на тај начин одлучили да остану у својој земљи у којој ће стварати дом за себе и своје породице, на понос својих славних предака и на радост својих потомака.

 

Подели вест

Повезане вести

јун 13, 2024

Милан...

Новоизабрани одборници Скупштине општине...

јун 4, 2024

Изванредан...

У свом главном упоришту, у општини Чајетина,...

мај 27, 2024

Здрава Србија...

Надам се да ће Здрава Србија и сви људи овде који...

април 9, 2024

Стаматовић: Ако...

Како можемо да будемо од користи својој држави?...