Након што је верификациона комисија Скупштине Србије потврдила Извештај о мандатима народних посланика, проф. др Милољуб Албијанић, политичар, математичар и књижевник из Београда, др Радомир Бојовић, хирург у Општој болници Ужице и Ивана Стаматовић, архитекта из Чајетине положили су у име Здраве Србије (ЗС) заклетву са осталим колегама посланицима чиме је конституисан 14. сазив Народне скупштине од увођења вишестраначког система у Србији 1991. године.

Текст заклетве који су народни посланици изговорили у скупштинском здању гласи:

Заклињем се да ћу дужност народног посланика обављати предано, поштено, савесно и верно Уставу, бранити људска и мањинска права и грађанске слободе и по најбољем знању и умећу служити грађанима Србије, истини и правди.

Посланици Здраве Србије су након полагања заклетве потврдили да ће се у Скупштини првенствено залагати за очување националних интереса Републике Србије, да ће се борити за опстанак Косова и Метохије у саставу заједничке отаџбине, за равномеран регионални развој свих делова Србије уз максимално коришћење свих компаративних предности које има сваки њен део и за стварање услова за квалитетан живот младих нараштаја како би се они на тај начин одлучили да остану у својој земљи у којој ће стварати дом за себе и своје породице, на понос својих славних предака и на радост својих потомака.

 

Подели вест

Повезане вести

децембар 25, 2023

Здрава Србија...

Чајетина, 25.12.2023 – Здрава Србија (ЗС) најоштрије...

децембар 6, 2023

Маја Гојковић у...

Чланица Председништва Српске напредне странке...

октобар 23, 2023

Општински одбор...

октобар 21, 2023

Лидер Градског...

септембар 22, 2023

Др Јована...

извор: srbin.info

септембар 11, 2023

Др Јована...