Здрава Србија (ЗС) предлаже да се грађани Србије на референдуму изјасне о потенцијалном увођењу санкција Русији, имајући у виду првенствено тренутне али и далекосежне последице једне такве одлуке на територијални интегритет и суверенитет државе Србије.

“Показало се да су санкције, које су администрација и бирократе у Бриселу наметнули чланицама Европске уније, више одмогле становништву тих земаља а да је Русија, у економском смислу, чак и ојачала, продајући енергенте, којих има у изобиљу, и земљама ЕУ и азијским земљама које су чак значајно повећале своје наруџбине руског гаса и нафте.

Мађарска, као једна од чланица ЕУ, већ дуже време указује на контрапродуктивност увођења санкција Русији, и управо је премијер Виктор Орбан најавио да ће на референдуму питати свој народ да ли је за даље проширивање обим санкција, наглашавајући да је референдум највећа тековина модерних демократских друштава, на чему инсистирају и политичари са запада” изјавио је Милан Стаматовић, председник Здраве Србије.

Уочљиво је, наставио је Стаматовић, да се у међународној политици дешавају историјске промене, тако што САД и администрације најразвијенијих европских земаља покушавају да створе неку нову реалност, заобилазећи међународни поредак који је успоставила организација Уједињених нација. Управо она организација која је након престанка НАТО агресије на тадашњу Југославију донела Резолуцију 1244 којом се штити суверенитет и интегритет Србије и на чијем одржању инсистира и Русија као стална чланица Савета безбедности УН са правом вета у том телу.

Подели вест

Повезане вести

април 9, 2024

Стаматовић: Ако...

Како можемо да будемо од користи својој држави?...

март 20, 2024

Туризам и...

фебруар 6, 2024

Здрава Србија...

Након што је верификациона комисија Скупштине...

децембар 25, 2023

Здрава Србија...

Чајетина, 25.12.2023 – Здрава Србија (ЗС) најоштрије...

децембар 6, 2023

Маја Гојковић у...

Чланица Председништва Српске напредне странке...